29 Jan

Formula Bantu Kuruskan Badan Anda Dengan Berkesan

Formula Bantu Kuruskan Badan Anda Dengan Berkesan

Jika kalian mengalami masalah terhadap berat badan atau bisa dibilang kegendutan dan ingin menguruskan badan, selain dengan olahraga seperti senam dan joging ada juga smart detox yang mampu mempercepat kalian menguruskan badan.

Dalam artikel ini, saya akan kongsikan 5 formula khas bagi membantu anda kuruskan badan tanpa perlu lakukan sebarang senaman. Anda sudah bersedia…?

Formula Bantu Kuruskan Badan Anda Dengan Berkesan

5 formula ini saya kecilkan kepada akronim 3K 1E 1M. Mari saya terangkan Akronim ini secara jelas kepada anda.

Kawal Makan Anda

Kebiasaannya, umum orang akan mengambil 3 hidangan besar yaitu ketika sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Sekarang anda perlu ubah corak pengambilan makanan anda dengan cara mengambil 5 – 7 hidangan kecil berbanding mengambil 3 hidangan besar tersebut.

Kenapa? Ini bagus untuk mengawal nafsu makan anda di samping mengelakkan kehilangan tenaga anda sepanjang hari.

Update:19/12/2013 Fakta: Satu kajian mendapati bahawa setiap penambahan 8,000 kalori dalam badan, berat badan manusia akan naik sebanyak 1Kg. Klik sini untuk rahsia kuruskan badan 3-5Kg seawal 14 hari Sahaja

Kurangkan Karbohidrat

Pengambilan makanan karbohidrat yang terdapat dalam makanan ruji iaitu nasi, dan juga berbagai makanan lain seperti roti, mie, dan kuey teow boleh menggemukkan badan anda.

Cara yang terbaik untuk kurangkan karbohidrat dalam makanan anda adalah dengan pastikan saiz makanan tersebut hanya segenggam tangan sahaja. Jika anda rasa tidak kenyang, anda tambah lauk saja.

Tips: Pengambilan protein adalah lebih baik untuk kerana ia lebih mengenyangkan daripada karbohidrat. Disarankan ambil dalam 2g – 2.5g protein dalam setiap hidangan makanan anda.

Formula Bantu Kuruskan Badan Anda Dengan Berkesan

Formula Bantu Kuruskan Badan Anda Dengan Berkesan

Kawal Nafsu Makan

Salah satu cara terbaik untuk kawal nafsu makan anda adalah dengan pastikan nafsu makan itu tidak berkembang.

Kevin Zahri ada kongsikan salah satu cara untuk kawal nafsu makan adalah dengan katakan TIDAK untuk makan secara berlebihan.

Anda perlu kuat, komited dan berani mengatakan TIDAK kerana minda anda yang mengawal tubuh badan anda. Jika anda kuat, maka anda menang kawal nafsu makan anda.

Elakkan air bergula

Kandungan air bergula seperti air yang dijual di gerai-gerai atau restoran boleh menyebabkan berat anda bertambah naik. Jika anda selalu minum air berkarbonat smart detox, anda perlu tahu kandungan gula dalam air ini adalah sangat tinggi.

Satu kajian mendapati kandungan air berkarbonat adalah sangat tinggi iaitu 7 – 8 gula bagi setiap hidangan.

Jadi, adalah sangat baik sekiranya anda elakkan daripada minum air yang bergula ini kerana ia boleh meggemukkan dan boleh beri kesan yang tidak baik pada kesihatan seperti kencing manis.

Minum Air Kosong

Air kosong adalah sangat bagus jika anda ingin kuruskan badan anda. Sebaiknya, anda usahakan untuk minum 3 liter air kosong sehari iaitu bersamaan dengan 2 botol besar air mineral.

Anda tidak perlu risau, pengambilan air kosong pada kadar yang banyak tidak akan menggemukkan badan anda kerana tiada kandungan gula pada air kosong.

Jika kalian tertarik untuk membeli obat pembantu masalah kalian, ini di jual smart detox dengan harga yang murah dan meriah ya guys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *